Archiv podujatí

rok 2024

rok 2023

rok 2022

rok 2021

rok 2020

rok 2019

rok 2018

rok 2017

rok 2016

rok 2015

rok 2014

rok 2013

rok 2012

rok 2011

V dňoch 9. a 10. 6. 2016 sa v estrádnej sále Domu kultúry vo Vranove nad Topľou konal súťažný festival spevákov populárnej piesne Gaštanček 2016. Spevácke výkony zo Slovenska a Poľska vo veku od 12 do 15 rokov hodnotila päťčlenná odborná porota, ktorej predsedala PaedDr. Mariana Lapčáková.
Na festivale sa odspievaním dvoch piesní predstavili Agáta Škripová z Vranova nad Topľou, Michalina Grzybowska z Rzeszówa, Mária Tremková z Levoče, Maksymilian Stalec z Rzeszówa, Hanka Husenicová z Lovčice, Martyna Lampart z Rzeszówa, Magdaléna Rodáková zo Svidníka, Julia Jakóbiec z Rzeszówa, Mário Gregor zo Spišskej Novej Vsi, Nikova Szeliga z Rzeszówa a Lucia Jarošíková z Margecian. Z jedenástich finalistov si Cenu diváka odniesol Mário Gregor, ktorý v 2. finálovom kole zapôsobil na publikum piesňou Dnes od skupiny Tublatanka. Lucia Jarošíková z Margecian sa stala laureátkou festivalu. Zvláštnu cenu udelila porota netradične všetkým účinkujúcim. Spevákov doprevádzala hudobná skupina Funny People, ktorá tento rok odohrala festival neobvykle v akustickej verzii. Nechýbal ani tradičný moderátor festivalu Miro Alexovič, ktorý svojim prejavom účinkujúcich povzbudil a divákov skvelo zabával. Kým sa porota radila, divákom zahrala skupina z Centra voľného času s názvom Acoustic band. Gaštanček už niekoľko rokov patrí medzi podujatia, ktoré sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou hudobného života mesta Vranov n. T. Vďaka organizátorom podujatia Mestu Vranov n. T. a Mestskému domu kultúry vo Vranove n. T. ste aj vy mohli spoznať mladé spevácke talenty a vypočuť si v ich podaní slovenské, poľské a zahraničné populárne piesne.

 Festival sa uskutočnil v rámci trvalej udržateľnosti projektu Mestského domu kultúry vo Vranove n. T. s názvom Kultúra bez hraníc Rzeszow - Jaslo - Vranov nad Topľou, ktorý bol financovaný zo zdrojov EÚ. Partnermi projektu sú Dom kultúry mládeže v Rzeszowe a Jaselský Dom Kultúry v Jasle.

Mediálni partneri