Archiv podujatí

rok 2024

rok 2023

rok 2022

rok 2021

rok 2020

rok 2019

rok 2018

rok 2017

rok 2016

rok 2015

rok 2014

rok 2013

rok 2012

rok 2011

Vyhodnotenie Medzinárodnej výtvarnej súťaže „ NAŠI SUSEDIA“

Dom kultúry mládeže v Rzeszowe, v rámci cezhraničnej spolupráce medzi mestami Vranov nad Topľou a Rzeszow, pripravil pre deti a mládež z Podkarpatského vojvodstva a Prešovského samosprávneho kraja VI. ročník Medzinárodnej výtvarnej súťaže „Naši susedia“. Žiaci vo veku od 7 do 18 rokov mali možnosť zaslať do súťaže práce vytvorené na tému „Zvieratá veľké a malé“. Zaujímavá téma poskytla mladým výtvarníkom bohatý priestor na stvárnenie nápaditých výtvarných prác. Z Vranovského okresu sa do súťaže prihlásilo 8 škôl /ZŠ Ondavské Matiašovce, ZUŠ Vranov n. T., SOŠ Alexandra Dubčeka, ZŠ Lúčna, ŠZŠI Budovateľská, ZŠ Zámutov, ZŠ Sídlisko II. a ZŠ Bernolákova /, ktoré zaslali do súťaže spolu 69 prác. Po vzhliadnutí 1094 výtvarných prác (861 z poľských škôl a 233 prác zo slovenských škôl) sa štvorčlenná porota rozhodla oceniť 156 víťazných prác podľa troch vekových kategórií a udeliť im ceny a čestné uznania. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo 15.4.2016 v Rzeszowe. Nie všetci sa mohli zúčastniť slávnostného vyhodnotenia súťaže v Poľsku. Mestský dom kultúry vo Vranove n. T. sa ako spoluorganizátor súťaže rozhodol túto milú udalosť spoločne s víťazmi osláviť ešte raz vo Vranove n. T. Pre žiakov, ktorí získali ocenenie, pre ich rodičov a pedagógov pripravil 27.5.2016 pri príležitosti otvorenia výstavy, slávnostné odovzdávanie cien, spojené s malým občerstvením.
V I. kategórií od 7 do 10 rokov získal ocenenie Jakub Goroľ. V III. kategórií od 15 do 18 rokov získala čestné uznanie Lucia Jacková. V kategórií špeciálnych škôl získal čestné uznanie Lukáš Prostredný.
Do výstavy boli zaradené taktiež práce, ktorými autormi sú žiaci: Matej Demčák, Sofia Ella Bančanská, Leona Polakovičová, Tamara Tatrayová, Šimon Saraka, Zuzana Telepunová, Norbert Jakubek, Júlia Legdanová, Veronika Višňovská, Viktória Kovaľová, Dávid Štecák.

Víťazom blahoželáme a ďakujeme za príkladnú reprezentáciu nášho mesta. Zároveň naša úprimná vďaka patrí aj pedagógom, ktorí mladých umelcov na súťaž pripravovali. Ďakujeme: Mgr. Márií Leškovej, Mgr. Adele Sabovíkovej, Mgr. Martine Kotvasovej, Mgr. Jánovi Kostelnikoví, Mgr. Helene Borošovej, RNDr. Ľubici Hrinkovej, Mgr. Lucii Jenčová rod. Zeleňákovej a Mgr. Martine Koščovej. Výstava najlepších prác VI. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže „ Naši susedia ”bola verejnosti prístupná do 15.6.2016 v priestoroch Domu kultúry vo Vranove n. T. Kto ju navštívil, krátko nahliadol do sveta farieb a fantázie našich detí.

Nusová Silvia Referent MsDK

Mediálni partneri