Archiv podujatí

rok 2024

rok 2023

rok 2022

rok 2021

rok 2020

rok 2019

rok 2018

rok 2017

rok 2016

rok 2015

rok 2014

rok 2013

rok 2012

rok 2011

Honza Nedvěd sa po takmer dvojročnej prestávke vracia na pódium!!!“ Týmito slovami začínal text k propagácii koncertu najznámejšieho českého folkového a trampského pesničkára. A veru tieto slová potešili aj fanúšikov vo Vranove nad Topľou. Tí si už od spustenia predaja začali rezervovať a následne kupovať vstupenky vo veľkom štýle.

A tak po dvojročnej prestávke zavítal tento nadčasový hudobník a spevák aj do nášho mesta. Koncert sa uskutočnil 15. septembra o 19:00 v Estrádnej sále Mestského domu kultúry vo Vranove nad Topľou. Možno by ste na koncerte čakali len staršiu vekovú kategóriu, ale realita bola iná. Nadčasovosť piesní sa premietla aj v publiku. Koncertu sa zúčastnili odhadom tri vekové generácie. S výborným spevákom vystúpili na pódiu aj dve skvelé hudobné osobnosti: Jindra Koníř a Pavel Helan. Tohtoročné turné má byť akousi oslavou a tiež vďakou publiku za to, že im Honza už 50 rokov môže na koncertoch hrať svoje piesne a robiť im svojou hudbou radosť.

Vo Vranove bola atmosféra veľmi príjemná. Asi najkrajšie, čo spevák môže zažiť je, keď si s ním publikum začne od srdca spievať. Tento moment nechýbal ani tomto koncerte a dokonca sa viackrát zopakoval, za čo publiku ďakoval aj samotný spevák. Odzneli najznámejšie Nedvědovky ako Kohout, Podvod, Biblia, ale ja pesničky z posledného CD Souhvězdí Jisker. V závere koncertu diváci tlieskali a videli sme na nich aj úprimnú radosť, že po dlhšej dobe ich obľúbený spevák koncertoval aj v našom meste. Fanúšikovia si s ním vychutnali jeden skvelý večer a po poslednej piesni ho odmenili tzv. standing ovation.

Mgr. Eva Faithová

Mediálni partneri